Gulrotkake uten mel eller sukker

Skrevet av Anne Siri mandag 18. oktober 2010 • 3 kommentarer

Gulrotkake

Endelig har jeg funnet det: En skikkelig god kake uten mel eller sukker! Jeg lover, det er ingen grunn til å advare gjestene dine før du serverer denne. Dessuten er den lett å lage. Det mest slitsomme er å rive gulrøttene dersom du gjør det for hånd. Here goes:

  • 2 dl mandler (finmales i blender/foodprocessor)
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2-3 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 dl valnøtter (hakket)
  • 1/2 dl kokosmasse
  • 2 små-middels gulrøtter (revet)
  • 2 små eller 1,5 store, modne bananer (most)
  • 2 små egg
  • 2 dadler u/sten
  • 1-2 krm stevia (en egen post om dette kommer snart) eller annen søtning etter smak, f. eks. litt sukrin.

Glasur:

  • 1/2 pk philadelphia eller annen nøytral kremost
  • 1 skvis lime
  • 1 klype stevia eller annen søtning etter smak

Målene er litt på slump, litt mer eller mindre av det meste går nok helt fint.

Bland det tørre godt i en bolle (mandler, bakepulver, kanel, salt, valnøtter, kokosmassse, stevia). Kjør egg, bananer og dadler i blender/foodprocessor. Hell i bollen sammen med gulrøtter, og bland godt.

Stekes i smurt brødform på 175 grader i ca. 40 minutter, sjekk med en tannpirker om det er ferdig (stikk den godt inn, hvis det ikke henger igjen deig på den når du tar den ut, er kaken ferdig).

Ingredienser til glasuren røres godt sammen og smøres over kaken. Pyntes med litt revet limeskall.

Original oppskrift er hentet fra thisprimallife.com.

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

3 kommentarer