Gulrotkake uten mel eller sukker

Skrevet av Anne Siri mandag 18. oktober 2010 • 3 kommentarer

Gulrotkake

Endelig har jeg funnet det: En skikkelig god kake uten mel eller sukker! Jeg lover, det er ingen grunn til å advare gjestene dine før du serverer denne. Dessuten er den lett å lage. Det mest slitsomme er å rive gulrøttene dersom du gjør det for hånd. Here goes:

  • 2 dl mandler (finmales i blender/foodprocessor)
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2-3 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 dl valnøtter (hakket)
  • 1/2 dl kokosmasse
  • 2 små-middels gulrøtter (revet)
  • 2 små eller 1,5 store, modne bananer (most)
  • 2 små egg
  • 2 dadler u/sten
  • 1-2 krm stevia (en egen post om dette kommer snart) eller annen søtning etter smak, f. eks. litt sukrin.

Glasur:

  • 1/2 pk philadelphia eller annen nøytral kremost
  • 1 skvis lime
  • 1 klype stevia eller annen søtning etter smak

Målene er litt på slump, litt mer eller mindre av det meste går nok helt fint.

Bland det tørre godt i en bolle (mandler, bakepulver, kanel, salt, valnøtter, kokosmassse, stevia). Kjør egg, bananer og dadler i blender/foodprocessor. Hell i bollen sammen med gulrøtter, og bland godt.

Stekes i smurt brødform på 175 grader i ca. 40 minutter, sjekk med en tannpirker om det er ferdig (stikk den godt inn, hvis det ikke henger igjen deig på den når du tar den ut, er kaken ferdig).

Ingredienser til glasuren røres godt sammen og smøres over kaken. Pyntes med litt revet limeskall.

Original oppskrift er hentet fra thisprimallife.com.

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

3 kommentarer

  1. Dette så genialt ut.

    Jeg må si jeg digger hele konseptet bak bloggen din, og om det er ok, så tror jeg at jeg kommer til å prøve å gjenskape en del av “eksprimentene” dine som egne prosjekter..

  2. Så hyggelig! Og hele poenget med denne bloggen er å inspirere til å gjøre sine egne eksperimenter på kjøkkenet 🙂 Legg gjerne inn kommentar med lenke når du har laget din egen variant!

  1. […] Knudsen Om Dårlig vin Martin Om Dårlig vin Kristoffer Egil Bonarjee Om Dårlig vin Anne Siri Om Gulrotkake uten mel eller sukker Anne Siri Om AubergizzaVåre […]

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo