Hjemmelaget rømme

Skrevet av Anne Siri søndag 4. desember 2011 • 7 kommentarer

Forrige uke lagde vi smør, denne uken viser vi deg hvordan du enkelt lager din egen rømme eller crème fraîche.

Å lage rømme eller crème frâiche hjemme er utrolig enkelt. Du må bare være nøye med rensligheten. Rene glass, rene redskaper og ikke putt fingrene oppi selv om det er fristende!
La stå

Du trenger:

  • 1 pakke fløte
  • 1 ss rømme eller crème fraîche

Slik gjør du:

  • Hell fløten i et helt rent glass, evt en stålbolle
  • Ha i en ss rømme eller crème fraîche
  • Rør godt
  • Dekk til
  • La stå på kjøkkenbenken i 20-24 timer

Rømmen skal nå ha tyknet, og skal oppbevares i kjøleskap, hvor den tykner enda litt til. Kan brukes til alt som du ellers bruker rømme eller crème fraîche til, for eksempel i supper og sauser eller i rømmegrøt. Eller til å lage hjemmelaget, syrnet smør. Eventuelt spises rett ut av glasset med skje…

NB: Husk å spare en spiseskje rømme til neste runde!

Hell i fløte:
Hell i fløte

Rør inn rømme:
Ha i rømme
Rør inn rømme

La stå:
La stå

Nyt resultatet neste dag:
La stå

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

7 kommentarer