Mel

Skrevet av Martin onsdag 25. mai 2011 • Comments Off on Mel

Å bake er ikke vanskelig og det er ikke mange ingredienser du trenger. Skal du derimot variere utvalget når du baker, er det en del meltyper og tilbehør du bør ha stående.

Mel

For å være godt sikret bør du ha følgende meltyper:

  • Hvetemel
  • Sammalt hvete
  • Sammalt rugmel, grov
  • Siktet rugmel
  • Sammalt spelt
  • Havremel
  • Sammalt bygg

I tillegg til mel bør du også ha følgende på lager:

  • Havregryn
  • Maltekstrakt
  • Salt, fint
  • Gjær
  • Solsikkefrø
  • Linfrø
  • Valnøtter
  • Sesamfrø
  • Helkorn rug

I følge Morten skal man bruke fersk mel når man baker. Imidlertid har de fleste hjemmehusholdninger et forbruk som ikke tilsier at man til enhver tid kan ha fersk mel av alle typer. Men det er jo et insentiv for å bake oftere. 🙂

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

Stengt for kommentarer.

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo