Mokka

Skrevet av Martin mandag 16. mai 2011 • Comments Off on Mokka

Skal du ha skikkelig sterk kaffe, men vil ikke ha espresso? Da skal du brygge deg en kopp mokka!

En av de fine tingene med mokkabrygging er at du kan gjøre det nær sagt hvor som helst. Vi benytter en liten Bialetti-kanne i aluminium, som veier lite, tar liten plass og kan bli med på tur som et alternativ til Aeropress.

Kaffe med Bialetti

En Bialetti-kanne er ujålete, ukompleks, svært lett og består av tre deler.

Bialetti i deler

Alt du trenger er en mokkakanne, friskt, kaldt vann og nykvernet kaffe. Vi benytter normalt vanlig kaffe til mokka. Du kan også benytte espressobrent kaffe.

Du gjør som følger:

Kok opp vann i en kjele og hell det i kannen opp til merket.

Kaffe med Bialetti

Mal kaffe nesten like fin som espresso, fyll filteret med nykvernet kaffe og stryk av.

Kaffe med Bialetti

Sett filteret i den nederste delen av kannen.

Kaffe med Bialetti

Skru delene godt sammen, sett kannen på en varmekilde og vent på at kaffe pipler ut i den øverste delen.

Kaffe med Bialetti

Når den øverste delen er halvfull tar du kannen av varmekilden og venter på at resten av kaffen kommer ut.

Kaffe med Bialetti

Kos deg!

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

Stengt for kommentarer.

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo