Gresskarmos

Skrevet av Anne Siri mandag 7. februar 2011 • 1 kommentar

Den merkelige gresskarmosen kan brukes som ingrediens i for eksempel gresskarkake, den kan blandes med litt smør, fløte, salt og pepper og nytes varm, som potetmos, eller den kan bli hovedingrediens i en deilig gresskarsuppe.

Gresskarmos

Du trenger følgende:

  • 1 gresskar, f. eks. flaskegresskar

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 160 grader
  • Putt hele gresskaret i en ildfast for med en liten klunk vann, dekk med aluminiumsfolie
  • Sett formen i ovnen og la stå i ca. 1 time. En kniv skal gli lett inn til kjernen.
  • Ta ut formen, og la gresskaret hvile i minst 5 minutter
  • Del gresskaret i to på langs
  • Skrap ut frøene og kast dem
  • Grav ut innmaten av gresskaret
  • Kjør innmaten glatt i en foodprocessor eller med stavmikser
  • Nå har du gresskarmos, som står seg fint noen dager i kjøleskapet!
Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

En kommentar

  1. […] 1 kopp gresskarmos […]

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo