Den merkelige gresskarmosen kan brukes som ingrediens i for eksempel gresskarkake, den kan blandes med litt smør, fløte, salt og pepper og nytes varm, som potetmos, eller den kan bli hovedingrediens i en deilig gresskarsuppe.
Du trenger følgende:
- 1 gresskar, f. eks. flaskegresskar
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 160 grader
- Putt hele gresskaret i en ildfast for med en liten klunk vann, dekk med aluminiumsfolie
- Sett formen i ovnen og la stå i ca. 1 time. En kniv skal gli lett inn til kjernen.
- Ta ut formen, og la gresskaret hvile i minst 5 minutter
- Del gresskaret i to på langs
- Skrap ut frøene og kast dem
- Grav ut innmaten av gresskaret
- Kjør innmaten glatt i en foodprocessor eller med stavmikser
- Nå har du gresskarmos, som står seg fint noen dager i kjøleskapet!
Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook