Tzatziki

Skrevet av Anne Siri søndag 9. januar 2011 • 2 kommentarer

Tzatziki er godt som tilbehør til krydrede kjøttretter. Særlig til grillmat og kjøttboller er det en sikker vinner!

Dette trenger du:

  • 2-3 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
  • 1 agurk
  • 2 fedd hvitløk
  • Et par spiseskjeer sitronsaft
  • Salt og hvit pepper

Slik gjør du:

  • Agurken vaskes godt, og deles i to på langs
  • Skrap ut den bløte innmaten i midten (dette er nesten bare vann)
  • Riv agurken på rivjern, og ha den i et dørslag
  • Strø på litt salt på og rør rundt, og la den renne av seg i rundt 30 minutter
  • Klem ut vannet, bruk gjerne nevene (dette er egentlig en evighetsprosess, så gi deg når du synes det er passe)
  • Rør godt sammen agurk, yoghurt og presset hvitløk
  • Smak til med salt, hvit pepper og sitronsaft

Tzatzikien blir bedre av å stå og hvile litt. Jo lenger jo bedre – lag den gjerne dagen før du skal bruke den. Her ser du tzatzikien som tilbehør til elgkjøttboller.
Elgkjøttbolle-middag

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

2 kommentarer

  1. […] av livet, så må det være disse elgkjøttbollene. De gjør seg veldig godt med for eksempel tzatziki og en salat som tilbehør. De kan også med stort hell serveres som klassiske kjøttboller med […]

  2. […] spise yoghurten som den er, kanskje med nøtter og honning, eller du kan lage noe annet morsomt som tzatziki eller smøreost (fremgangsmåte kommer […]

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo