Elgkjøttboller

Skrevet av Anne Siri søndag 9. januar 2011 • Comments Off on Elgkjøttboller

Dette er Martins livrett. Han har ved flere anledninger uttalt at dersom han måtte spise én ting resten av livet, så må det være disse elgkjøttbollene. De gjør seg veldig godt med for eksempel tzatziki og en salat som tilbehør. De kan også med stort hell serveres som klassiske kjøttboller med potetmos, saus, tyttebær og for eksempel rosenkål eller ertestuing.

Elgkjøttboller, ingredienser

Du trenger:

  • 500 g kvernet elgkjøtt
  • ca. 1 ss raspet, fersk ingefær
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 1 ts spisskumin, knust i morter
  • 1 ts kanel
  • ½ fersk chili (eller mer, om ønskelig), finhakket
  • 1 ts harissapasta (chilipuré)  – kan utelates
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 stor neve fersk oregano, evt. timian eller andre friske urter, hakkes
  • 1 lite egg, ev. ½ egg
  • 1 ts salt
  • nykvernet pepper
  • smør og/eller olje til steking (vi bruker gjerne kokosolje)

Slik gjør du:

  • Alle ingrediensene, med unntak av smør/olje, eltes godt (vi bruker kjøkkenmaskin)

Elgkjøttboller, før-bilde

  • Ha litt vann i den ene hånden, og form glatte kjøttboller med hjelp av en skje

Forme elgkjøttboller
Rå elgkjøttboller

  • Kjøttbollene brunes raskt i varm panne, og has i en ildfast form
  • Formen med kjøttbollene settes i forvarmet ovn, ca. 150 grader i 15-20 minutter

Elgkjøttboller
Vi elsker kjøttbollene våre rosa og klissete i midten, og har dem bare såvidt innom ovnen – mest for å holde varmen mens de resterende bollene gjøres ferdig. Dette forutsetter at du er sikker på at kjøttdeigen har blitt behandlet ganske rent og pent etter opptining, og at du er nøye med å bruke rene fjøler, boller etc. Om du liker kjøttbollene godt gjennomstekt, eller er bekymret for basilusker, lar du dem ganske enkelt stå lenger i ovnen eller skrur opp varmen.

Her ser du elgkjøttbollene servert med tzatziki, potetmos, rørte tyttebær og en grønn salat med vinaigrette.
Elgkjøttbolle-middag

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

Stengt for kommentarer.

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo