Denne sjokoladepuddingaktige kremen får en helt nydelig konsistens Det er dessuten utrolig morsomt å få gjester til å gjette hva den er laget av. En sikker dessertvinner i helgen!
Grunnoppskrift
Til 2-3 porsjoner trenger du:
- 1 godt moden avocado
- 1/2 godt moden banan
- 1-2 ss kakaopulver
- 1 ts honning (evt. litt sukker, sukrin eller stevia)
Så enkelt er det: Mos alle ingrediensene godt med en stavmikser. Justér evt. med mer honning om du er en søtmoms eller kakao om du liker en sterkere sjokoladesmak. Spis med skje rett fra bollen eller ha over i søte, små desserttallerkener!
Variasjoner og desserter
Denne basiskremen kan brukes til det meste og tilpasses etter ønske. Du kan f. eks.
- strø over hakkede nøtter og/eller kokosmasse
- servere med bananskiver
- bruke den som fyll i sjokoladekake, f. eks. på en nøttebunn
- ha i litt fløte
- ha i litt kokosmelk
- servere sammen med pisket krem
- servere sammen med lune, røde bær
- ha i en liten espressoshot
- ha i litt sitronsaft og sitronskall, evt. appelsinsaft/-skall
Disse tipsene kan selvsagt kombineres ut fra dagsform og innhold i skap og skuffer. Det oppfordres til videre eksperimentering. God helg!
Etiketter: Oppskrift, Sjokolade