Mystisk sjokoladepuddingkrem

Skrevet av Anne Siri fredag 17. februar 2012 • 6 kommentarer

Denne sjokoladepuddingaktige kremen får en helt nydelig konsistens Det er dessuten utrolig morsomt å få gjester til å gjette hva den er laget av. En sikker dessertvinner i helgen!
Sjokoladekrem

Grunnoppskrift
Til 2-3 porsjoner trenger du:

  • 1 godt moden avocado
  • 1/2 godt moden banan
  • 1-2 ss kakaopulver
  • 1 ts honning (evt. litt sukker, sukrin eller stevia)

Så enkelt er det: Mos alle ingrediensene godt med en stavmikser. Justér evt. med mer honning om du er en søtmoms eller kakao om du liker en sterkere sjokoladesmak. Spis med skje rett fra bollen eller ha over i søte, små desserttallerkener!

ingredienser

Variasjoner og desserter
Denne basiskremen kan brukes til det meste og tilpasses etter ønske. Du kan f. eks.

  • strø over hakkede nøtter og/eller kokosmasse
  • servere med bananskiver
  • bruke den som fyll i sjokoladekake, f. eks. på en nøttebunn
  • ha i litt fløte
  • ha i litt kokosmelk
  • servere sammen med pisket krem
  • servere sammen med lune, røde bær
  • ha i en liten espressoshot
  • ha i litt sitronsaft og sitronskall, evt. appelsinsaft/-skall

Disse tipsene kan selvsagt kombineres ut fra dagsform og innhold i skap og skuffer. Det oppfordres til videre eksperimentering. God helg!
Sjokoladepuddingkrem

Etiketter: ,

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

6 kommentarer

  1. DETTE må prøves!! Avocado er jo både sunt og godt, og jeg er blitt brått en veldig søtmoms så da skader det ikke med litt grønnsaker i sjokoladen!! WOW!! =))

  2. Ja, dette er en av de dessertene man kan spise med ganske så god samvittighet. Det er bare å lasse på med kakao, det gjør både at man blir fornøyd med mindre dessert, og så er det veldig sunt i seg selv! Men den viktigste grunnen til å lage denne er jo at den er utroolig god da!

  3. Hei
    Bra oppskrift, om jeg ikke tar feil er ikke denne oppskriften hentet fra master sjef programmet. Hvor en dame brukte denne oppskriften 😉

    • Det er fullt mulig 🙂 Jeg har funnet den på nettet et sted en gang, og så bare tilpasset den sånn jeg liker den.

  4. Jeg prøvde den ut nå… men den var ikke godt… Den så ganske godt ut da, kanskje jeg som gjorde noe feil… selv om jeg følte oppskriften. Selv elsker jeg avokado

    • Hmm.. Var avocadoen helt moden og myk, uten å være overmoden? Hadde du nok kakao? Nok søtt? Noen ganger trengs litt mer honning eller sukker, for det varierer veldig hvor søt bananen er.

      Når jeg lager den så smaker det overhodet ikke avocado etterpå (selv om jeg også er glad i det). Men jeg lager den som regel litt på slump. Kanskje jeg skal ta en dobbeltsjekk av oppskriften neste gang jeg lager den.

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo