Laks og pasta i rømme- og sitronsaus

Skrevet av Martin søndag 1. desember 2013 • Comments Off on Laks og pasta i rømme- og sitronsaus

Sugen på fisk, men ikke fan av lettsaltet torsk? Her er et velsmakende alternativ.

Laks og pasta i rømme- og sitronsaus

Den tradisjonelle varianten av denne retten er basert på saus av fløte. Men ønsker du en mer syrlig saus, uten for mye sitronsmak, er dette alternativet med rømmesaus meget godt. Laks og pasta i rømmesaus med vårløk og hvitløk. Alt toppet med frisk basilikum.

Til to trenger du:

  • 300 gram fersk laks (kjøp en pakke laksefilet)
  • Godt med smør
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 vårløk
  • 1 dl helmelk
  • 2 ss hvetemel
  • 1 hel sitron
  • 2 dl rømme
  • 200 gram pasta av valgfri type
  • Noen kvaster fersk basilikum

Du gjør som følger:

  • Skjær laksen i store terninger
  • Varm smør på lav varme i en gryte
  • Brun fisketerningene i gryten og ha dem over i en skål og sett til side
  • Finhakk vitløk
  • Skjær vårløk i passende biter
  • Varm litt mer smør på middels varme i gryten
  • Brune hvitløk og vårløk i gryten i et par minutter
  • Sett på vann til koking av pasta
  • Ha i litt og litt hvetemel
  • Spe inn helmelken
  • Kok opp og pass på så det ikke svir seg
  • La sausen småkoke i 5 minutter under stadig omrøring
  • Start koking av pasta, 7-12 minutter
  • Riv oppi litt sitronskall og smak til med saft fra sitronen
  • Legg fisken forsiktig oppi sausen og vend rundt
  • La saus og fisk trekke på lav varme i 5 minutter
  • Legg pasta oppi sammen med fisken og sausen og vend rundt

Fordel maten i dype skåler og pynt med frisk basilikum. Serveres med en frisk hvitvin.

Kos deg! 🙂

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

Stengt for kommentarer.

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo