Chocolate moose

Skrevet av Anne Siri lørdag 28. juli 2012 • 1 kommentar

Vi har fått tak i noen veldig fine silikonformer, som vi synes det er veldig gøy å lage “chocolate moose” i.

Det enkleste er selvsagt bare å smelte sjokolade og helle over i formene, men for en enda bedre variant kan vi anbefale følgende oppskrift:

Du trenger:

  • 100 g sjokolade med 85 % kakao
  • 1 ss kokosolje
  • 1 ts saltflak
  • Hakkede pecannøtter
  • Er du en søtmoms, har du i en dæsj honning, sukker, stevia eller lignende!

Slik gjør du:

  • Ha sjokolade og olje i en liten bolle som passer over i en kjele
  • Kok opp vann i kjelen, og ha bollen med sjokolade over
  • Rør godt mens sjokoladen smelter
  • Rør inn havsalt, nøtter og evt sukker
  • Ha det over i passende former (isbitformer eller bare i bunnen av en plastboks)
  • Sett kaldt!

Sett gjerne i en tannpirker før det stivner helt, så er det lettere å håndtere. Disse godbitene blir ganske fort klissete pga kokosoljen.

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

En kommentar