Ostekake med banan

Skrevet av Anne Siri tirsdag 24. april 2012 • Comments Off on Ostekake med banan

Seriøst. Dette er gode saker. Kanskje min nye favorittdessert. Og det sier ikke så rent lite.

ostekake

Mulig det bare er jeg som kicker på den fyldige, kremete konsistensen mot den herlige nøttebunnen. Men jeg håper selvsagt at det er flere som synes at disse små ostekakene er den perfekte avslutningen på et godt måltid – eller et lite måltid i seg selv!

Denne oppskriften holder til ca 12 muffinsformer, eller en liten kakeform

Dette trenger du til bunnen:

  • 1 stor neve macadamianøtter
  • 5-6 ss mandelsmør
  • Evt litt ekstra kokosolje eller smør
  • 2 dadler uten sten

Slik gjør du:

  • Kjør alle ingrediensene i en foodprocessor til det blir en kornete deig
  • Press ut deigen i smurte muffinsformer, evt. i en liten kakebunn (ca. 1/2 cm tykt)

kakebunn

Dette trenger du til fyllet:

  • 1 pk philadelphiaost eller annen nøytral kremost
  • 2 egg
  • 1 liten, godt moden banan
  • Saften fra 1/2 lime
  • 5-6 dråper vaniljeessens (eller vaniljeekstrakt)
  • 2 ss sukrin, evt. stevia, honning eller sukker etter smak

Slik gjør du:

  • Kjør alle ingrediensene i foodprocessoren til en jevn røre
  • Fordel røra i muffinsformene eller i kakeformen
  • Stekes på 175 grader celcius i ca. 15-20 minutter
  • Avkjøles i kjøleskap før de spises, gjerne med bær, et dryss vanilje eller revet limeskall over

kake med bær

Etiketter:

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

Stengt for kommentarer.

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo