Blomkålsuppe med bacon

Skrevet av Anne Siri mandag 20. februar 2012 • 1 kommentar

Dette er både god vintermat og fast-food. Veldig enkelt, veldig godt.
Blomkålsuppe

Dette trenger du til 2-3 personer:

  • 1 blomkålhode i biter
  • 2 fedd hvitløk (hakket)
  • 1/2 løk (hakket)
  • 1 dl hvitvin (valgfritt)
  • Litt kraft eller buljong
  • 1 dl fløte
  • Salt og pepper
  • 2-4 skiver bacon

Slik gjør du:

  • Kok blomkålen mør i vann med buljong eller kraft
  • I mellomtiden steker du bacon sprøtt, legg det så til side
  • Fres løk og hvitløk i bacon-fettet (nom nom!)
  • Når blomkålen er mør heller du av kraften (men ta vare på den!)
  • Legg til side et par hele blomkålbuketter til pynt
  • Ha stekt løk og hvitløk sammen med den kokte blomkålen, over middels varme
  • Ha evt. over hvitvin, så den får “frest” seg litt
  • Ha i fløte og litt av kraften. Kjør til en jevn suppe/masse med stavmikseren
  • Spe eventuelt med mer kraft til du får en passe konsistens
  • La det hele koke sammen noen minutter
  • Hell over i tallerker, pynt med blomkålbuketter og bacon

Bon apetit!

Etiketter: , , ,

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

En kommentar