Dette er både god vintermat og fast-food. Veldig enkelt, veldig godt.
Dette trenger du til 2-3 personer:
- 1 blomkålhode i biter
- 2 fedd hvitløk (hakket)
- 1/2 løk (hakket)
- 1 dl hvitvin (valgfritt)
- Litt kraft eller buljong
- 1 dl fløte
- Salt og pepper
- 2-4 skiver bacon
Slik gjør du:
- Kok blomkålen mør i vann med buljong eller kraft
- I mellomtiden steker du bacon sprøtt, legg det så til side
- Fres løk og hvitløk i bacon-fettet (nom nom!)
- Når blomkålen er mør heller du av kraften (men ta vare på den!)
- Legg til side et par hele blomkålbuketter til pynt
- Ha stekt løk og hvitløk sammen med den kokte blomkålen, over middels varme
- Ha evt. over hvitvin, så den får “frest” seg litt
- Ha i fløte og litt av kraften. Kjør til en jevn suppe/masse med stavmikseren
- Spe eventuelt med mer kraft til du får en passe konsistens
- La det hele koke sammen noen minutter
- Hell over i tallerker, pynt med blomkålbuketter og bacon
Bon apetit!
Etiketter: Bacon, blomkål, Oppskrift, suppe
Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook