Spicy blåskjell

Skrevet av Anne Siri onsdag 15. februar 2012 • Comments Off on Spicy blåskjell

Blåskjell er definitivt en favoritt! Dette er oppskrift på litt spicy blåskjell, men variasjonsmulighetene er mange.

Blåskjell

Dette trenger du til 2 personer:

  • 1 kg blåskjell
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 chili, finhakket
  • 1 bit ingefær (størrelse som 1-2 terninger), finhakket
  • 1 middels gul løk eller 2-4 sjalottløk
  • 4 ss kokos- eller olivenolje
  • 1-2 dl hvitvin

Slik gjør du:

  • Vask og skrubb skjellene grundig. De som ikke lukker seg når du kakker på dem med en skje, kaster du.
  • Fres hakket hvitløk, chili, ingefær og løk i oljen
  • Ha i blåskjellene og tilsett hvitvinen
  • Legg på lokk og la det dampe på middels varme til skjellene har åpnet seg
  • Kast skjellene som ikke vil åpne seg
  • Server som de er, eventuelt på en seng av ovnsbakte grønnsaker eller pasta. Du kan også rense de fleste skjellene og bare beholde noen hele til pynt!
  • Kraften du har kokt blåskjellene i kan du f. eks koke inn med litt fløte eller kokosmelk, så har du en nydelig saus eller suppe.

Blåskjell koker

Etiketter: ,

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

Stengt for kommentarer.

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo