Syltede rødbeter

Skrevet av Anne Siri mandag 13. februar 2012 • Comments Off on Syltede rødbeter

Som så mye annet er også syltede rødbeter veldig enkle å lage. Man trenger bare rødbeter, krydder og litt tid.
Rødbetglass

Dette trenger du:

  • 1/2 kg Rødbeter
  • 7 dl vann
  • 1,5 dl eddik 7 %
  • 100 g sukker (eller alternativ søtning som løser seg opp i vann)
  • 1 ts salt
  • Ønskede krydder (Vi brukte laurbærblader, sennepsfrø, hel pepper, nellikspiker, karve, estragon)
  • 2 fedd hvitløk i skiver

Ingredienser

Du kan gjerne bytte med andre smaker. Dill og pepperrot skal visstnok være godt.

Slik gjør du:

Klargjør rødbeter:

  • Rødbetene vaskes og skrubbes, men pass på så det ikke går hull på skallet.
  • Deretter kokes de møre (30-45 min) med skall og tupp på.
  • Skylles betene i kaldt vann til de er håndterbare. Deretter kan skallet gnis av!
  • Rødbetene skjæres i passe tynne skiver, og deles evt i mindre biter.
  • NB: Rødbetene har en meget sterk farge som lett farger av på det meste.

Rødbeter koker

Klargjør laken:

  • Kok opp vann, eddik, sukker og salt
  • Ha i krydder og hvitløk, og gi det et lite oppkok

Laken koker

  • Ha rødbetene over i ett stort eller flere små, rene glass.
  • Fordel laken og krydderne over. Det skal dekke betene.
  • Glassene skrus godt igjen, og settes på kjøkkenbenken i et par ukers tid.
  • Deretter kan glassene oppbevares i kjøleskap.

Rødbetene passer veldig godt til leverpostei, kjøttpålegg eller i salat!

Rødbetglass

Etiketter: ,

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

Stengt for kommentarer.

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo