Langstekt elg

Skrevet av Martin torsdag 22. september 2011 • 17 kommentarer

Elgsesongen står for døren. Da passer det fint med en oppskrift på langstekt elg.

Elgstek

Vi benytter en surret, benfri elgstek på 1,4 kilo. Uansett hva slags stek du har for hånden er fremgangsmåten omtrent den samme. Vi vil gjerne høre litt rauting når kjøttet serveres — det skal altså være rødt, da blir den slik:

Elgstek

Ønsker du den litt bedre stekt legger du bare til 2-3 grader på termometeret.

Du trenger

Gjør som følger

  • Start med å brune steken raskt på høy varme i en stekepanne
  • Putt steken i en stekepose
  • Legg på et par spiseskjeer meierismør
  • Ha på salt og pepper
  • Stikk steketermometeret inn i den tykkeste delen
  • Sett steken i stekeovnen på 80°C
  • Når termometeret viser 52°C tar du steken ut og pakker den inn i håndklær
  • Følg med på termometeret, når det når 59°C pakker du ut steken
  • Skjær steken i passende skiver

Serveres med hjemmelaget potetmos, tyttebærsyltetøy og ferskdampet rosenkål og en kraftig rødvin.

Elgstek

Kos deg! 🙂

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

17 kommentarer

  1. Nå ble jeg sulten.. 😉

  2. Mmmm, bra blogg Martin! Det er Magne fra VG her. Jeg har valgt ut innlegget ditt som helgens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så deler jeg det kanskje der også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

  3. Høres deilig ut! Men kan du si noe om hvor lenge dette tar, sånn ca.? Har man tilbehør som skal være ferdig samtidig er det greit å vite om det tar 1 eller 5 timer, liksom 😉

  4. Hei!
    Har du ca steketid på elgen din?
    59 grader sier meg svært lite:)

    Denne kommentaren har blitt redigert. Hvorfor det?

  5. Ser veldig godt ut. Lurer bare på hvor lang steketid en må beregne, sånn ca.

  6. rypen er inteligent og forstår at den er byttedyr
    og ligger helt i ro selv om folk går ved siden av
    den er god og søke dekning
    og flyr fprt av sted si hva man vil hadde jeg fådt en rype hadde jeg ikke solgt den

    Denne kommentaren har blitt redigert. Hvorfor det?

  7. Vi har en slik stek i frysa. Kanskje vi skal prøve denne oppskriften?

  8. Mmmmm:-) Med 80 grader og 1,4kg – hvor lang tid bruker steken på å nå 52 grader og hvor lang tids hvile før den når 59 grader:-)

  9. Godt å se at andre også skjønner at det går an med tyttebær sammen med rødvin. Det skal visst være bortimot dødssynd å servere, noe som jeg synes er bare tull. Jeg kunne tenkt meg en soppstuing inntil, ellers er dette virkelig snaddermat det går an å ha folk på…

  10. Langstekt elgstek er skikkelig snadder, ingen tvil om det. Spørs om jeg ikke må finne det i butikken snart (jakter ikke selv…), denne minte meg på at det er på tide 🙂

    Denne kommentaren har blitt redigert. Hvorfor det?

  11. Takk for alle kommentarer! 🙂

    Ser at mange spør om steketid, så jeg gir et samlet svar på alle spørsmål her.

    Med en ovnstemperatur på 80°C bruker steken et sted mellom 4 og 6 timer på å nå 52°C. Steketid avhenger av størrelse og utforming på steken og hvilken temperatur den har når man setter den inn i ovnen.

    Når steken når 52°C og tas ut av ovnen, pakker vi den inn og lar den stå i 15-25 minutter for å nå 59°C.

  12. Det så helt nyyydelig ut. Du kunne kanskje lagt ut oppskriften på den potetmosen der også..jeg lager som regel selv, men denne så jo bare fantastisk ut:)

    • Du skal selvsagt få oppskriften, Marianne! 🙂

      Hvis du følger med fremover kommer den plutselig. (Her er noen tips til hvordan du holder deg automatisk oppdatert.)

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo