Plommelikør

Skrevet av Anne Siri fredag 2. september 2011 • 5 kommentarer

Det finnes få ting som er enklere enn å lage likør. I disse dager er kjøpt plommer nærmest overalt, og er du raskt ute har du likør til jul. Her får du fremgangsmåten for plommelikør.

Plommelikør

Du trenger:

  • Hele plommer, nok til å fylle et norgesglass
  • Sukker
  • 60 % sprit

Du gjør som følger:

  • Frys ned hele plommer
  • Når plommene har fryst, ha dem oppi et norgesglass
  • Hell over sukker til glasset er fullt
  • Hell over sprit til glasset er fullt

Det tar litt tid før spriten trekker helt ned i bunnen av sukkeret, så du må etterfylle litt i løpet av de nærmeste minuttene. Legg merke til hvor mye plommene skrumper inn.

Skru deretter igjen lokket og la glasset stå i et par måneder. Snu det på hodet en gang eller to i uka.

Etter et par måneder siler du av plommene gjennom et kaffefilter eller rent håndkle. Hvis det smaker veldig surt runder du av smaken med litt honning, omlag en spiseskje per liter, før likøren helles over på en rengjort karaffel. La likøren stå en uke på for å få klar konsistens.

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

5 kommentarer