Eplekake med havregryn

Skrevet av Martin mandag 28. februar 2011 • 7 kommentarer

Istedet for å kaste eplene som har blitt litt for bløte til at du vil spise dem, er denne raske og enkle oppskriften på eplekake med havregryn midt i blinken.

Eplekake

Du trenger

  • 4 epler
  • 100 gram havregryn
  • 100 gram myk margarin
  • 100 gram sukker
  • 1 teskje kanel

Du gjør som følger

  1. Del eplene i båter, legg dem i en smurt ildfast form.
  2. Smuldre havregryn, sukker, margarin og kanel. Strø blandingen over eplene.
  3. Stekes ved 200°C i ca. 30 minutter.

Serveres varm med vanlijeis og litt honning.

Kos deg!

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

7 kommentarer

  1. Nok en hvetefri en! Takk!

  2. Bra tips, har lag litt av dette tidligere, men hadde helt glemt det bort. Enkelt, godt og effektivt! Epler generelt syns jeg er best som kake..

  3. Denne blir enda bedre med pærer istedet for epler. jummi…

    • Oj, det høres godt ut! Skal prøves ved første anledning. Takk for tipset! 🙂

      • Man kan også bruke friske eller frosne bær til denne oppskriften.Jeg har laget med begge deler og det smaker nyyydelig.

 

© 2010-2017 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo