Kulturforskjeller

Skrevet av Martin søndag 19. september 2010 • 4 kommentarer

Dansk ostehøvel

Det er deilig å være norsk i Danmark. Danskene kan mat. Det heter seg at nordmenn spiser for å leve, mens dansker lever for å spise. Få ting illustrerer dette bedre enn denne danske ostehøvelen. Der vi nordmenn lurer i oss en skive ost eller to fra ostehøvler som skjærer skiver tynnere enn håret til Kåre Willoch, har danskene ostehøvler som skjærer skikkelige blingser.

Det er deilig å ta med litt dansk matkultur hjem!

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

4 kommentarer

  1. Det er mange andre gode poeng når man ser på norsk og dansk matkultur, og ikke minst på ost. I Norge skal ost lukte og smake minst mulig for å selge godt, i Danmark er det akkurat motsatt. Jeg heier på danskene!

  2. Jeg er helt enig i dine betraktninger om norsk ost. Hos de store produsentene finner man lite annet enn vennlige oster. Gode, javel, men fortsatt ingenting som river tapetet av veggen. Hvor er for eksempel de etablerte alternativene til Sorte Sara og Gamle Ole?

  3. Da foreslår jeg at du tar deg en tur oppover snart, Martin, så får du testet både bålkaffe og ost i samme slengen 🙂 Han lager veldig god ost.

    Må forresten si meg uenig angående ostehøvler. Jeg synes generelt det er bedre med godt brød og smør, og lite pålegg.

  4. Det høres ut som en plan! Ringer deg, jeg. 🙂

 

© 2010-2022 Anne Siri Koksrud og Martin Bekkelund
OpphavsrettRSSKontakt

Facebook Twitter WordPress Flickr Vimeo