Squashkake

Skrevet av Anne Siri søndag 12. september 2010 • 3 kommentarer

Har du veldig lyst på kake, men er på lavkarbovogna? Den Late Ku kommer til unnsetning! Denne kaken inneholder hverken mel eller sukker, bare litt honning, som sannsynligvis kan erstattes med banan, kokos, sukrinmelis eller stevia om du vil. Men aller viktigst: Den smaker kjempegodt!

Squashkake

Ingredienser, 8 små stykker:

  • 1 liten squash (1/2 stor squash)
  • 1 kopp nøttesmør
  • 1 ts bakepulver
  • 1-2 ss honning
  • 1 ss kakaopulver
  • 1 egg

Fremgangsmåte:

  • Squash raspes og has i en gryte. Sett på middels varme og kok/stek til den er helt myk og har falt sammen, ca. 5 minutter. Rør mye, så dampen slipper ut.
  • Ha squashmosen i en bolle og la den kjøle seg ned (bruk vannbad eller kjøleskapet, så går det fortere)
  • Bland inn nøttesmør, bakepulver, honning og kakaopulver
  • Pisk egget lett for seg selv, før det røres inn
  • Ha røren i en smurt form og stek på 175 grader i 20-25 minutter (stikk i kaken med en strikkepinne eller lignende – når røren ikke henger fast lenger er den ferdig)
  • La kaken stå noen minutter før du forsøker å få den ut av formen, den kan være litt løs
  • Pynt med friske bær, kremfløte, sjokoladekrem eller melis eller spis den for seg selv som den er!

På bildet ser du en variant med og en uten kakao. Vi likte definitivt kakaovarianten best!

Etiketter: , ,

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

3 kommentarer