Sannheten om slanking

Skrevet av Martin torsdag 9. september 2010 • 5 kommentarer

Slanking har vært et hatet og omdiskutert tema siden nyere tiders morgen. Pulver, piller og parmesanpressede pærer — kreativiteten tar ingen ende for de som forsøker å gå ned i vekt, men som aldri lykkes.

Slanketull i Dagbladet

Hvem lurer man egentlig ved å spise «slankesjokolade»? Ikke kroppen din i hvert fall. Hva oppnår du med en kur slankepulver? At du går tilbake til gamle spisevaner straks kuren er over. Det ser ut til å være vanskelig å gå ned i vekt, i hvert fall for den som ikke vil se realitetene i øynene.

Sannheten er imidlertid langt enklere, men akk så vanskelig å gjennomføre. Det er verken dyrt eller komplisert, det krever kun at man innser noen realiteter og følger min fars særdeles enkle slankeråd:

Spis mindre, tren mer!

Når vi putter mat i munnen, putter vi også i oss energi. Kroppen omdanner mat til energi som den trenger for å utføre oppgaver. Problemet er at stadig flere putter i seg mer mat — altså mer energi — i løpet av en dag enn det kroppen har behov for. Ettersom kroppen ikke er en dum skapning, lagrer den selvfølgelig på energien — som fett — til dårligere tider. Problemet er bare at uten trening kommer aldri dårligere tider.

Dermed må du til med enkle men drastiske tiltak. Du vil bli overrasket over hvor lite mat du kan klare deg med i løpet av en dag, men samtidig fungere godt. Ja, du vil være sulten, ja det vil være frustrerende, ja det vil gi resultater, ja jeg har selv prøvd det og vet at det fungerer ypperlig — også over lang tid.

Kombinerer du et kosthold hvor du balanserer energiinntak og energiforbruk med trening vil du raskt se resultater. Kroppen forbruker naturlig nok mer energi når du trener.

Så enkelt, men akk så vanskelig.

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

5 kommentarer