Aubergizza

Skrevet av Anne Siri onsdag 12. januar 2011 • 10 kommentarer

Innebærer nyttårsforsettet å spise mer grønnsaker og mindre junkfood? Begynner du allerede å gå lei, og lengte desperat etter å sette tennene i en saftig pizza? Fortvil ikke! Den late ku hjelper deg til å holde nyttårsforsettene samtidig som du gafler i deg denne nydelige nesten-pizzaen. Det ER ikke pizza, men særlig Anne Siri vil påstå at det smaker like godt!

Her er pizzaen fylt med pesto, tomat, spekeskine, rødløk og ost:

Aubergine-pizza

Dette trenger du til pizzabunnen:

  • ca. 450 g aubergine, revet
  • 60 g parmesan, revet
  • 2,5 dl mandelmel (mandler kjørt i blender)
  • 1 eggehvite

Slik gjør du:

  • Ha den revne auberginen i et dørslag, dryss over litt salt, og rør rundt.
  • La det stå og renne av seg ca. 30 minutter
  • Klem ut mest mulig vann (gi deg når du ikke gidder lenger)
  • Bland sammen alle ingrediensene til en klissete deig
  • Pensle et bakepapir med litt olivenolje
  • Trykk deigen godt utover papiret, så tynt du får til uten at det blir hull

Aubergine-pizzabunn

  • Stekes på 230 grader i ca. 15 minutter
  • Ta bunnen ut av ovnen, den skal nå snus. Det kan være litt tricky, men her er sånn vi gjør det:
    • Legg et nytt bakepapir oppå bunnen
    • Få hjelp av en annen person eller bruk en stor tallerk eller lignende, og vipp hele greia rundt
    • Dra forsiktig av det gamle bakepapiret
  • Sett inn i ovnen igjen, og stek 5-10 minutter til – pass på så den ikke blir for brent i kantene (som du aner på bildet var jeg ikke så flink akkurat der)
  • Ta ut bunnen og la den hvile (dampe av seg) i minst 10 minutter

Denne supre videoen (engelsk, fra thisprimallife.com) viser fremgangsmåten for pizzabunnen, trinn for trinn.

Nå er bunnen klar til å fylles! For sikkerhets skyld kan det være lurt å ha på ost først. Ha deretter på ønsket saus, kjøtt, grønnsaker og putt den inn igjen i ovnen på litt høyere temperatur til osten er gylden.

NB: Bunnen blir fastere og mer “spise-uten-bestikk-vennlig” om du lar den stå noen minutter før servering – akkurat som vanlig pizza.

Følg @DenLateKu på Twitter og Facebook

10 kommentarer